cuina de poêle
Simple View
Metadata
Autor/a
Comarca
BerguedàMunicipi
SaldesData
01/04/2008Col·leccions
- Elements etnològics [1629]
Metadades
Mostra el registre complet de l'elementDescarregar
Descripció
Cuina de ferro colat coneguda com poêle. És una tipologia molt utilitzada en centre-Europa i que va arribar a Catalunya des del sud de França. És una cuina de llenya que, a més de servir per cuinar, té forn i serveix de calefacció degut a l’escalfor que conserva i transmet el ferro. És circular, amb un receptacle o fogaina sobre el qual hi ha una superfície plana amb diferents fogons tapats amb anelles concèntriques encaixades. Al volt de la superfície hi ha una decoració ondulant. El conjunt es suporta sobre tres potes de ferro en forma contracorvada amb extrem d’urpa. Darrera la fogaina s’encaixava la xemeneia de sortida de fums que era un tub de ferro que s’encaixava amb la xemeneia que donava a l’exterior.
Citació
Cortés Elía, Mª del Agua. (01/0) "cuina de poêle". <http://hdl.handle.net/10687/123423>. [Consulta: ]