Mostra el registre parcial de l'element
Plat
dc.creator | Blanco, Joan | ca |
dc.creator | Rella, Ferran | ca |
dc.date.accessioned | 2015-11-23T09:22:15Z | |
dc.date.available | 2015-11-23T09:22:15Z | |
dc.date.issued | 19/11/2015 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10687/119845 | |
dc.description | Les altes temperatures d'estiu i l'enriquiment de salinitat que l'aigua adquiria a través de diversos trasvasaments, de la font al toll, d'aquí a l'arcavota, per arribar finalment a l'era, donaven com a resultat una blanquíssima i qualificada sal de Gerri. D'entrada s'amuntegava a la mateixa era. Més endavant, es dipositava en els petits magatzems a peu de salina, des d'on amb cavalleries es traslladava al Real Alfolí, i d'aquí sortia elaborada per a ésser comercialitzada. | ca |
dc.title | Plat | ca |
dc.type | Imatge | ca |
dc.coverage.municipi | Gerri de la Sal | ca |
dc.coverage.comarca | Pallars Sobirà | ca |
dc.format.type | sal | ca |
Fitxers en aquest element
Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)
-
Elements etnològics [1629]